به گزارش اقتصادران، قیمت دلار روز یکشنبه با کاهش ۲۰۰ تومانی در کف کانال نهم کریدور ۵۰ هزار تومانی معامله شد. با این حال در ادامه، روند صعوی پلکانی داشت و تا نیمه پله دوم کانال مذکور پیشروی کرد. معاملهگران میگویند خرید و فروش در بازار ارز پر رونق است و این روند تقاضاست که به این بازار خط میدهد.
قیمت دلار در دومین روز هفته با کاهش قیمت بازگشایی شد و اسکناس دلار در کف کانال نهم کریدور ۵۰ هزار تومانی معامله شد، اما در میانه روز، رشد تقاضا اسکناس دلار را ۲۰۰ تومان گران کرد و تا نیمه پایینی کانال نهم کریدور ۵۰ هزار تومانی بالا برد.
دولت، ذخایر طلا را برای کنترل قیمت دلار حراج کرد
قرار بود روز یکشنبه نخستین حراج سکههای بدون تاریخ توسط مرکز مبادله ارزی ایران انجام شود که سایت مذکور از دسترس خارج و سپس اعلام شد که در این مرحله فقط ربع سکه طلا با ضرب سال ۱۳۸۶ عرضه میشود و عرضه سکههای بدون تاریخ بانک مرکزی به زمان دیگری موکول شده که متعاقبا اعلام خواهد شد. به اعتقاد معاملهگران، همین موضوع در افزایش پلکانی قیمت دلار بیتاثیر نبود.
بررسی خبرنگار ما از بازار ارز حکایت از رشد تقاضا و تعداد کم فروشندگان دلار در معاملات روز یکشنبه دارد. ترس از پرش قیمت دلار به کریدور بالاتر باعث شده صاحبان دلار اقدام به فروش ارزهایشان نکنند.
بازیگران بازار ارز با اشاره به اینکه دلار در بازار کم است، میگویند بازارساز با عرضه دلار در پی کاهش قیمت است و همین موضوع تا الان اسکناس آمریکایی را در زیر کریدرو ۶۰ هزار تومانی فریز کرده است.
کارشناسان اقتصادی معتقدند درآمد ناشی از فروش نفت به شدت کاهش پیدا کرده، صادرات و تراز تجاری کشور نه تنها رشد نکرده بلکه منفی شده است و با وجود تحریمها کار چندانی از دست دولت برنمیآید. آنها اقداماتی نظیر فروش طلا را روشی مقطعی برای مدیریت بازار ارز از سوی دولتها عنوان میکنند که در دورههای گذشته نیز اتفاق افتاده است.
قیمت درهم کاهشی شد
گفتنی است قیمت درهم روز یکشنبه با روند کاهشی بازگشایی شد. این اسکناس با قیمت ۱۶ هزار و ۱۰۰ تومان معامله شد. علاوه بر آن، قیمت تتر روی رقم ۵۹ هزار و ۱۰۰ تومانی قرار گرفت. در دومین روز هفته، پوند انگلیس با رقم ۷۵ هزار و ۱۰۰ تومانی معامله شد. یورو به قیمت ۶۴ هزار و ۳۴۰ تومان رسید.