در همین رابطه مهدی رباطی، کارشناس بازار سرمایه درباره تحولات بازار سهام در هفتهای که گذشت، گفت: این هفته بازار آرام، کم نوسان و کم جنب و جوشی متاثر از انتظار فعالان و معاملهگران در خصوص نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود. دیروز که نتایج منتشر شد تا حدودی شاهد این بودیم تحرکاتی در بازار اتفاق افتاد و بازار به دنبال جهت گرفتن بود. باید ببینیم هفته آینده چه اتفاقی میافتد.
وی ادامه داد: این هفته به دلیل اینکه بازار در انتظار نتایج انتخابات آمریکا بود، کلاً کم حجم و کم نوسان بود. خریداران ضعیف بودند و جهت گیری کلی بازار منفی بود که دلیل آن هم شرایط سیاسی و موضوعات اقتصادی بود که متاسفانه هنوز در دولت حل نشده است. از جمله عرضه خودرو در بورس کالا، قیمت شرکتها و … که باعث شده بازار جهت خود را هنوز پیدا نکرده است.
هفته آینده بورس وضعیت بهتری خواهد داشت
رباطی تصریح کرد: با توجه به معاملاتی که روز چهارشنبه دیدیم و تعیین تکلیف انتخابات آمریکا، احتمالاً دلار نیما شیب صعودی خواهد داشت. اگر اتفاق سیاسی خاصی ظرف یکی، دو روز آینده نیفتد احتمال دارد هفته آینده بازار بهتری را شاهد باشیم.
این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: اگر بورسهای منطقه را نگاه کنید آنها هم در شرایط سیاسی شبیه ما فعالیت میکنند. بازار در یکسال اخیر که خاورمیانه شرایط جنگی داشته، نرمال بوده و شاهد تنش و نوسان در بازار کشورهای دیگر نبودیم. این نشان میدهد اگر شرایط اقتصادی و سیاستگذاریهای اقتصادی درست باشد در شرایط بد سیاسی هم بازار میتواند رونق نسبی خوبی داشته باشد و به وضعیت فلاکت باری که بورس دچار است، نرسد.
وی اظهار کرد: دلیل اصلی این موضوع سیاستهای اقتصادی دولت است که با کمال تاسف با توجه به اینکه نزدیک ۱۰۰ روز از شروع به کار دولت جدید میگذرد، ولی کماکان هیچ تغییری در رویکردهای اقتصادی غلط گذشته مثل قیمت گذاری دستوری، مقاومت در برابر حذف رانتها، حذف ارز چند نرخی و سایر موضوعات اتفاق نیفتاده و در کماکان بر همان پاشنه اشتباه قبلی در حال چرخیدن است و این موضوع باعث شده به دلیل اوضاع خراب، هر اتفاق ضعیف سیاسی و هر تنشی به بدترین شکل منجر به نوسانات منفی در بازار و خروج پول از بازار شود.