به گزارش اقتصادران، از سویی مشاهده میکنیم دولت برای اجرای کامل طرح همسانسازی حقوق بازنشستگان امروز و فردا میکند و در سوی دیگر هم میبینیم رفته رفته اموال کارگران، کارفرماها و بازنشستهها در سازمان تامین اجتماعی توسط دولتیها تهدید میشود.
بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران معتقدند که دولت ابتدا مدیریت سازمان را بر عهده گرفت و حالا هم مدعی اموال سازمان شده است. در مورد اینکه در نهایت همسانسازی حقوق بازنشستهها به کجا رسید و اینکه آیا نهایتا شاهد اجرایی شدن این مورد خواهیم بود با رییس کانون بازنشستههای استان تهران گفتوگو انجام دادهایم.
متناسبسازی آبان انجام شد
«علی دهقانکیا»، رییس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران در پاسخ به اینکه متناسبسازی حقوق بازنشستهها در حال حاضر چه وضعیتی دارد میگوید: «در این ماه(آبان) متناسبسازی بر اساس قانون انجام خواهد شد و احکام این متناسبسازی هم صادر شده است. «حداقل بگیرها» بهنسبت پرداختیهایشان ۱۰ درصد حقوقشان را دریافت میکنند و آنهایی که زیر حداقلبگیر هستند به نسبت پرداختیها مبالغی به حسابشان واریز خواهد شد.»
دهقانکیا در همین مورد و با اشاره به وضعیت سایر سطوح ادامه میدهد: «بین سایر سطوح هم بر اساس یک فرمول محاسبه میشود که در این مورد همچنان اختلاف نظرهای فیمابین وجود دارد که در جلسات آینده با گفتوگو و چانهزنی بهزودی حل شود و احکامشان صادر خواهد شد. در واقع میتوانیم بگوییم که همه چیز برای متناسبسازی آماده است و تنها میماند بودجه و منابع مالی که انشاالله درست خواهد شد در این ماه.»
دولت اصل ۴۴ را اجرایی نکرد
او در این مورد که برخی میگویند دولت منابعش را خرج بازنشستهها نمیکند، اضافه میکند :«دولت منابعی دارد و حاضر نیست حتی ذرهای از دست بدهند. برابر قانون اساسی و اصل ۴۴ دولت باید برای چابکی اموالش را بفروشند ولی در عمل میبینیم از همان زمان ابلاغ توسط مقام معظم رهبری تا امروز تنها در بخش سازمان تامین اجتماعی، ۶۷ درصد سهام اعضای خانواده را از آن خود کردند. حالی که اموال سازمان حقوالناس است و با چه مجوزی این سهام را واگذار کردهاند؟»