البته از سوی دیگر بررسی آمار تولید خودروسازان نشان میدهد که طی شش ماهه ابتدایی سال جاری، ایرانخودرو و سایپا در مجموع ۴۶۱ هزار و ۱۲۲ دستگاه خودرو تولید کردهاند که نسبت به ۴۸۸ هزار و ۱۵۷ دستگاه تولیدی در مدت مشابه سال گذشته، ۲۷ هزار و ۳۵ دستگاه معادل ۵.۵ درصد کمتر است.
فنر گرانی کالاها در بازارهای مالی
سید محمد حسینی، کارشناس و تحلیلگر بازار خودرو به وضعیت عرضه و قیمتها در این بازار پرداخت گفت: تنشهای سیاست خارجی این روزها بر وضعیت بحرانی همه کالاها و محصولات دامن زده است به طوری که در برخی از این بازارها شاید دولت با سکانداری توانسته باشد با ثبات نگه دارد، اما نهایت پس از چند روز فنر آن رها شده و شاهد صعود قیمتها بوده ایم.
وی ادامه داد: بازار خودرو یکی از بازارهایی است که طی سالهای اخیر همواره درگیر وعدههای پوچ متولیان بوده و نوسانات قیمتی زیادی را تجربه کرده است.
حسینی با اشاره به اینکه دولت نمیتواند این بازار را به خوبی مدیریت کند، گفت: تولید خودروهای داخلی نه کیفیت دارد و نه ثبات قیمت! این موضوع جدیدی نیست، اما بهانه برای تشدید این مسئله برای شهروندان سنگین تمام میشود.
ظرفیت بالای بازار خودرو در جذب سرمایه
وی ادامه داد: باید توجه داشت که بازار خودرو بازاری است که ظرفیت جذب سرمایه زیادی را دارد، اما تجمیع و ساماندهی این سرمایهها برای دولتمردان و متولیان در این بخش کار سخت و گاها غیر ممکن است.
این تحلیلگر بازار خودرو تاکید کرد: علاوه بر تداوم سیاستهای اشتباه در تولید و عرضه خودرو، امروز سیاستهای خارجی هم سهم زیادی در تنش قیمت در بازار خودرو دارد به طوری که در لایههای زیرین بازار خودرو، حرکت قیمت خودروهای پُرتیراژ و پُرمتقاضی همچنان صعودی است.
حسینی ادامه داد: انتظار بازار آرام و بدون نوسان قیمت یک رویاست، چراکه متولیان این بازار به ثبات قیمت رضایت نمیدهند و تنها به امید سود بیشتر، این بازار را در ظاهر رها و در عمل با کنترل قیمت، هدایت میکنند.