به گزارش اقتصادران، رقم تسهیلات ودیعه مسکن در استان تهران به ۲۰۰ میلیون تومان رسیده است، اما نایبرییس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران میگوید که این تسهیلات باعث ایجاد اثر التهابی در بازار اجاره مسکن شده است.
براساس اعلام وزارت راه و شهرسازی تا اواسط مرداد ۱۴۰۳ بالغ بر ۲ میلیون و ۳۰۱ نفر در سامانه جامع طرحهای حمایتی مسکن برای پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن نامنویسی کردند که از این تعداد، معادل یک میلیون و ۷۷۷ هزار و ۵۹۸ متقاضی حائز شرایط شناخته شده و یک میلیون و ۲۶۰ هزار و ۳۷۹ نفر نیز به بانکها برای دریافت تسهیلات معرفی شدند.
در این میان بانکهای پرداختکننده تسهیلات ودیعه مسکن تاکنون تسهیلات ۵۳۳ هزار و ۷۵۷ متقاضی را پرداخت کردهاند. مستاجران برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن باید به سامانه طرحهای حمایتی مسکن مراجعه کرده و پس از ثبت اطلاعات خود در سامانه املاک و اسکان نسبت به بارگذاری مدارک و اطلاعات و قرارداد خود در سامانه خودنویس اقدام کنند و بعد از دریافت کد رهگیری ثبت درخواست برای دریافت ودیعه مسکن را نهایی کنند.
همکاری بانکها در پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن قابل دفاع نیست
در همین رابطه حسین جنتی، مدیرکل راهوشهرسازی استان تهران همکاری بانکها در پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن برای مستاجران را چندان قابل دفاع ندانست و گفت: بازار اجاره مسکن در این ایام با وجود آنکه سقف اجاره مسکن برای آن تعیین شده، اما نیازمند همکاری بیشتر از سوی بانکها برای پرداخت تسهیلات است.
تسهیلات ودیعه مسکن عامل التهاب در بازار اجاره
در همین راستا داود بیگینژاد، نایبرییس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران اظهار کرد: تسهیلات ودیعه مسکن در استان تهران به ۲۰۰ میلیون تومان رسیده، اما باعث ایجاد اثر التهابی در بازار اجاره مسکن شده است. به گزارش میزان وی افزود: خبر آغاز پرداخت ودیعه مسکن بازار اجاره را با چالشهای بسیاری روبرو کرد چراکه بسیاری از موجران تصور کردند که بخش زیادی از کمبود منابع مالی بانکها برطرف شده و سعی کردند مبالغ ودیعه مسکن مستاجران را بالا ببرند.
نایبرییس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران در مورد تاثیر پرداخت ودیعه مسکن در بازار اجاره، گفت: بررسیها نشان میدهد نرخ اجاره مسکن در برخی از مناطق تهران تا ۵۰ درصد افزایش یافته در صورتی که اگر پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن تاثیر مثبتی در بازار اجارهبها داشت شاهد رشد بیضابطه اجاره مسکن نبودیم. بیگینژاد تاکید کرد: اگر پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن از سوی بانکها بهبود یابد شاهد آرامتر شدن بازار اجاره مسکن خواهیم بود، اما این طور که پیداست پرداخت این تسهیلات از سوی بانکها با کندی پیش میرود.
داوود بیگینژاد در گفتوگوی دیگری که با خبرگزاری مهر انجام داده با بیان اینکه میانگین نرخ اجارهبها در استان تهران بیشاز ۵۰ درصد افزایش داشته است، گفت: هماکنون رکود تورمی در بازار اجارهبها، خرید و فروش مسکن حاکم است؛ البته رکود در بازارهای موازی دیگر نیز وجود دارد اما بهطور کلی خریداری در بازار خرید و فروش مسکن نیست. وی در ادامه تاکید کرد: اقداماتی که در موازات مشاوران املاک صورت گرفته، تمرکز این صنف را برای هدف اصلی آنها که انعقاد قرارداد و ایجاد بازار مناسب برای جذب سرمایه مشتریان بازار مسکن است، تحت شعاع قرار داده و از سوی دیگر افزایش ۲۵ درصدی نرخ اجارهبها در تهران یک قانون دستوری است و الگوی مناسب برای قیمتگذاری در حال حاضر وجود ندارد.