به گزارش اقتصادران، معاملات بورس تهران در اولین هفته شهریور ماه روند نسبتا خوبی را تجربه کرد و توانست بازدهی کمتر از ۲ درصدی را در کارنامه خود ثبت کند؛ این بازدهی شاخص درحالی است که همچنان دامنه نوسان به مثبت و منفی ۲ درصد محدوده و به نوعی جلوی معاملات انبوه گرفته شده است.
به عقیده برخی از کارشناسان همین موضوع یعنی محدودیت دامنه نوسان باعث شده که معاملات بورس سبزی بیشتری به خود ببیند؛ چراکه سرمایهگذاران در یک عدد مشخص زیان میکنند و همین موضوع باعث شده که بیش از گذشته سرمایهگذاری کنند. البته این نظریه ایرادهای خود را نیز دارد زیرا نقدینگی قابل توجهی وارد بازار نشده و از سوی دیگر معاملات آنچنانی وجود ندارد و تنها صفهای فروش قوت کمتری دارند.
در اصل بورس اسیر دو چالش درون بازار شده که یکی تحولات مربوط به کمکهای حاکمیت بانکها به بازار است و دیگری بحث داغ صندوقهای اهرمی است. از بعد روانی تزریق پول به بورس آثار متفاوتی خواهد داشت و به نوعی یک چراغ سبز واضح و روشن از سمت حاکمیت برای کمک به بازار سرمایه است. در حال حاضر جریان نقدینگی باید در مسیر درست هدایت شود اما در خلأ فعلی یک دولت با سیاستهای کارآمد میتواند اقتصاد را به ریل اصلی خود برگرداند. بنابراین در مقطع کنونی باید منتظر اقدامات دولت چهاردهم ماند و سپس واکنش بازار سهام را ارزیابی کرد.
چرا بورس مثبت شد؟
بورس کالا در یک نگاه
آمار معاملات بازار فیزیکی بورس کالای ایران نشان میدهد در هفته منتهی به ۹ شهریورماه بالغ بر ۲.۴ میلیون تن انواع کالا و محصول به ارزش ۲۸.۹ هزار میلیارد تومان معامله شد همچنین ارزش معاملات ۱۰ شرکت برتر به ۱۳.۳ هزار میلیارد تومان رسید. برترینهای بورس کالای ایران در هفته منتهی به ۹ شهریورماه براساس ارزش فروش شرکتها در بازار فیزیکی به شرح زیر است: ملی صنایع مس ایران با ثبت معامله ۸ هزار و ۴۶۰ تن کنسانتره مولیبدن، مس کاتدی، مس کم عیار و مفتول مسی به ارزش ۳ هزار و ۴۳۸ میلیارد تومان در رتبه نخست ایستاد. فولاد مبارکه اصفهان با فروش ۷۷ هزار و ۳۰۰ تن انواع ورق و تختال به ارزش ۲ هزار و ۱۰۸ میلیارد تومان دوم شد.
فولاد خوزستان با فروش ۱۰۵ هزار و ۸۰۰ تن آهن اسفنجی، بلوم و بیلت فولادی و تختال و ثبت ارزش هزار و ۴۹۱ میلیارد تومان سوم شد. فولاد هرمزگان جنوب با فروش ۵۰ هزار تن تختال به ارزش هزار و ۱۳۳ میلیارد تومان در جایگاه چهارم ایستاد. پالایش نفت اصفهان با فروش ۷۵ هزار تن لوب کات و وکیوم باتوم به ارزش هزار و ۹۷ میلیارد تومان رتبه پنجم را به خود اختصاص داد. معدنی و صنعتی گل گهر با فروش ۱۹۰ هزار تن گندله به ارزش حدود هزار میلیارد تومان ششم شد. پالایش نفت بندرعباس با معامله ۶۰ هزار تن سلاپس واکس، لوب کات و وکیوم باتوم به ارزش ۹۳۵ میلیارد تومان هفتم شد. شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با داد و ستد ۱۱۵ هزارو ۵۰۰ تن بلوم و بیلت فولادی، شمش بلوم و کنسانتره به ارزش ۸۲۲ میلیارد تومان در جایگاه هشتم قرار گرفت.
معدنی و صنعتی گهرزمین ۱۳۰هزارتن کنسانتره و گندله به ارزش ۶۷۰ میلیارد تومان فروخت و نهم شد. پالایش نفت تهران نیز با معامله ۳۵ هزارو ۳۰۰ تن گوگرد، لوب کات و وکیوم باتوم به ارزش ۶۴۵ میلیارد تومان دهم شد.