به گزارش اقتصادران، صدرا سپهری، نایبرئیس انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی استان تهران طی یادداشتی در روزنامه دنیای اقتصاد نوشت:
تا کنون درباره عوارض و آسیبهای پیدای قاچاق بر ناامنی اقتصادی صحبتهای بسیار و مقالات متعددی گفته و نگاشته شده است، مانند: بر هم خوردن تعامل بازار رقابتی، آسیب به نظام تولید وصنعت، عدم پرداخت حقوق و عوارض دولتی، ایجاد مافیای ارتشا و فسادهای مالی و… اما اثر هیچیک از موارد فوق برای مصرفکننده نهایی به شکل هویدا قابل لمس نیست و به همین جهت بازار تقاضا برای کالای قاچاق به واسطه بیان نشدن عوارض و آسیبهایی که بر مصرفکننده نهایی تحمیل میشود همچنان پایدار است.
یکی از مهمترین معضلاتی که کالای قاچاق برای مصرفکننده نهایی ایجاد میکند، عدم اصالت و استاندارد کالای قاچاق است. به این صورت که سوداگران کالاهای بیکیفیت خارجی و داخلی را با جعل نام برندهای معتبر به بازار عرضه میکنند و در نهایت کالاهای ناکارآمد و بیکیفیت را در اختیار مردم قرار میدهند.
این آسیب متاسفانه در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی که با سلامت مردم مستقیما در ارتباط است، آسیبهای جبرانناپذیری وارد میکند. امروز ما شاهد فروش و تبلیغات آزادانه تجهیزات پزشکی قاچاق و جعلی با کلاسهای خطر بالا در سایتها و پلتفرمهای تبلیغاتی رسمی کشور هستیم و خرید و فروش سوداگرانه این صنعت قبل از هر چیزی سلامت جسمی و مالی مردم را هدف قرار داده است.
در حوزه تجهیزات پزشکی و پوست و مو که بازار گستردهای را در بر گرفته است عمده بازار از تجهیزات و کالاهای قاچاق انباشته شده است و خرید و فروش این تجهیزات و تبلیغ و عرضه آزاد آن علیرغم کلاس خطر بالا بسیار گسترده است و نظارت چندانی بر این وضعیت نابسامان صورت نگرفته است. لزوم برخورد وزارت بهداشت، وزارت صنعت و نهادهای مبارزه با قاچاق کالا خصوصا کالای سلامتمحور به صورت هماهنگ در این حوزه و اطلاعرسانی دقیق از آسیبهای ناشی از کاربری تجهیزات غیراستاندارد در این خصوص بیش از پیش احساس میشود.
بااینحال انجمن صنعتی تولید، تامین و صادرات تجهیزات پزشکی و دارویی تهران پیشنهادهای مدونی را در این چهارچوب به نهادهای مربوطه ارائه خواهد کرد و امیدواریم با آگاهسازی مصرفکنندگان از آسیبهای غیرقابلجبرانی که این محصولات غیراستاندارد ایجاد میکنند بتوان در حوزه سلامت دست سوداگران جان و سلامت را از مردم کوتاه کرد.