به گزارش اقتصادران، محسن عباسی نوشت:
اقدامات و برنامهها دردی از بورس در شرایط فعلی دوا نمیکند. بورس نیاز به یک اتمسفر مثبت و ترکیبی از اقدامات کوتاهمدت و میان مدت و بلندمدت دارد و در کنار این عوامل، روح و روان معاملهگران باید ترمیم شود. متاسفانه تا ب امروز هنوز هیچ گونه موضعگیری حمایتی در خصوص بازار از وزیران و مسوولان شنیده نشده و تاکیدات عمدتا بر اصلاح ساختارهای کلان اقتصادی است که تاثیراتش بلندمدت است.
در همه جای دنیا بحرانهای بازارهای مالی به سرعت با برنامههای حمایتی فوری مدیریت یا کم اثر میشوند تا اعتماد بازار آسیب نبیند.
به نظرم وزارت اقتصاد دولت جدید باید علاوه بر تزریق نقدینگی به فکر ایجاد یک جو رسانهای و اتمسفر فکری مثبت حول ارزندگی بازار باشد و مطلقا در خصوص ارزندگی بازار و سیاستهای اجرایی وزارت اقتصاد در خصوص بازار نظرش را بیان کند تا سرمایهگذاران را نسبت به اینده بازار امیدوار کند وگرنه با کلی گویی و مصاحبه در راهروهای وزاتخانه کسی جذب بازار نمیشود.
نقدینگی سرگردان بزرگی در کشور وجود دارد که به دنبال سود میگردد نمونهاش هجوم برای ثبت نام خودرو بود، جایی که بازار اعتقاد دارد تحت هر شرایطی سود دارد، اما باید از مسوولان امر پرسید، چرا این جو را برای بورس به وجود نمیآورید؟ برای این کار علاوه بر اصلاحات ریشهای و تزریق نقدینگی باید روی افکار سرمایهگذاران نیز کار کرد، یعنی درست جاییکه تصمیمات سرمایهگذاری افراد آنجا گرفته میشود. این بخش حلقه مفقدهای است که به اندازه کافی روی آن کار نشده است. دولت چهاردهم جدا از اقدامات موثر برای بهبود شاخصهای زیربنایی باید برای تزریق امید به افکار عمومی در سطح رسانهای و ارتباطی اقدامات عاجلی برنامهریزی کند تا جد کلی بازارها به سمت اعتماد بچرخد.