• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : Sunday - 3 November - 2024
0

افشای برگ جدیدی از فساد چای دبش / فروش ۲ هزار میلیارد ارز در دوبی/ پای یک شرکت هواپیمایی در میان است

  • کد خبر : 1939709
  • 27 مرداد 1403 - 9:51
افشای برگ جدیدی از فساد چای دبش / فروش ۲ هزار میلیارد ارز در دوبی/ پای یک شرکت هواپیمایی در میان است
بازپرس پرونده چاي دبش در گزارش خود درباره اين پرونده به اژه‌اي رييس قوه قضاييه گفت: يك شركت هواپيمايي از گروه شركت‌هاي دبش ۱۰۰ ميليارد تومان چاي براي كترينگش خريده است. در كنار اين خريد، ٢ هزار ميليارد تومان هم از يك صرافي در دوبي ارز خريده و صرافي دبي به او شماره حساب ريالي در تهران داده و گفته پول را به اين حساب در تهران بزنيد.

به گزارش اقتصادران، فرشته فریادرس نوشت:

پس لرزه‌های فساد دبش همچنان ادامه دارد. پس از گذشت چند ماه از رونمایی این فساد بزرگ، برگ جدیدی از این پرونده رو شده است. متهم پرونده چای دبش در زمان حضور رییس عدلیه در حین بازرسی، از واریز ۲ هزار میلیارد تومان از یک صرافی در دوبی به حساب ریالی در تهران مدعی شد یک شرکت هواپیمایی به آنها قرض داده است. این درحالی است که به گفته بازپرس پرونده، یک شرکت هواپیمایی که نامی از او برده نشده، از گروه شرکت‌های دبش ۱۰۰ میلیارد تومان چای برای کترینگش خریده است. در کنار این خرید، ٢ هزار میلیارد تومان هم از یک صرافی در دوبی ارز خریده و صرافی دوبی به او شماره حساب ریالی در تهران داده و گفته پول را به این حساب در تهران بزنید. اما ماجرا فقط به همین جا ختم نمی‌شود، در فقره دیگری، مدیران شرکت دبش مهرهایی را به یک واحد اداری در شهرری منتقل و در دفتر را قفل کردند. بازپرس پرونده اختلاس چای دبش در این باره اظهار کرده: مدیران دبش مسوولیت بعضی از این مهر‌ها را نپذیرفته‌اند، اما همه مهر‌ها در یک کارتن در واحدی اداری در شهرری پیدا شدند.

مروری بر پرونده چای دبش

بر اساس اعلام رسمی سازمان بازرسی کل کشور؛ «در موضوع واردات چای، کل ارز دریافتی یک شرکت خاص از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ (در قالب واردات چای و ماشین آلات) معادل ۳ میلیارد و ۳۷۰ میلیون دلار بوده که از این مبلغ، حدود یک میلیارد و ۴۷۲ میلیون دلار از ارز نیمایی تامین شده برای ماشین آلات و مابقی آن برای واردات چای بود. همچنین در سال ۱۴۰۱ نیز کل ارز تامین شده برای واردات چای حدود یک میلیارد و ۳۹۶ میلیون دلار بود که از این میزان یک میلیارد و ۱۰۱ میلیون دلار به این گروه اختصاص پیدا کرده بود. سازمان بازررسی تاکید داشته است: گروه تجاری مذکور، برای یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار از ارز‌های دریافتی خود، رفع تعهد نداشته است.»

دیگران خوانده‌اند، شما نیز بخوانید...
تغییر قیمت محصولات کشاورزی از زمین تا بازار

خداییان رییس سازمان بازرسی هم در همان بازه زمانی درباره بخش واردات ماشین‌آلات مربوطه به این گروه تجاری گفته بود: « علاوه بر ارز‌های تامین شده جهت واردات چای، بالغ بر یک میلیارد و ۴۷۲ میلیون دلار در طول سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ جهت واردات ماشین‌آلات مربوطه به این گروه تجاری تخصیص داده شده که به سرجمع تعهدات این شرکت اضافه می‌شود و با اتمام مهلت قانونی، به میزان تعهدات رفع نشده منقضی شده اضافه خواهد شد.» یکی دیگر از بسترهای سوءاستفاده چای دبش این بود که چای سنواتی که سال‌ها قبل خریداری، مانده و فاسد شده بود را به منظور پرورش گیاهان به اصفهان منتقل کرد و بین گلخانه‌ها توزیع کرد، اما این چای در آنجا اثر معکوس گذاشت و برای گیاهان هم استفاده نکردند. مدیران گروه چای دبش، چای فاسد شده وارداتی را که مصرف حیوانی هم نداشت به دوبی منتقل کرد؛ رنگ و اسانس زد و به عنوان چای خارجی وارد کشور کرد!

جزییات جدید: انتقال مهرها به شهرری

حال اما برگ جدیدی از این فساد رو شده است. حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی‌اژه‌ای در ادامه سرکشی‌ها و بازدیدهای میدانی و آسیب‌شناسانه و مساله‌محورخود از مراجع و مراکز قضایی، حدود ۴ ساعت از مجتمع قضایی تخصصی ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی تهران بازدید کرد و از نزدیک در جریان کم‌وکیف رسیدگی به پرونده‌ها در این واحد قضایی قرار گرفت. در زمان حضور رییس عدلیه در این شعبه، بخشی از پرونده چای دبش با حضور متهم پرونده در حال بررسی و بازپرسی بود. در جریان حضور قاضی‌القضات در این شعبه، اسناد بازرگانی و گمرکی مکشوفه در بازرسی از دفتر شرکت دبش شاملِ پرینت رنگی جهت ساخت اسناد جعلی، مُهرهای خارجی، مُهرهای شرکت‌های ذینفعِ واحدِ دبش و غیره، به رویت رییس قوه قضاییه رسید. در ادامه، قاضی‌القضات سوالاتی تخصصی و مرتبط با موضوع پرونده چای دبش را از متهم پرونده پرسید؛ سوالاتی در باب علل نگهداری و اختفای مُهر‌های شرکت‌های خارجی در ساختمانی چهارطبقه و علل واریز ریال به حساب این متهم و ادعای دریافت ارز از ناحیه واریزکنندگان در ازای ریال‌های واریزی.

فروش ۲ هزار میلیارد ارز در دوبی/ پای یک شرکت هواپیمایی در میان است

بازپرس پرونده چای دبش در گزارش خود درباره این پرونده به اژه‌ای رییس قوه قضاییه گفت: یک شرکت هواپیمایی از گروه شرکت‌های دبش ۱۰۰ میلیارد تومان چای برای کترینگش خریده است. در کنار این خرید، ٢ هزار میلیارد تومان هم از یک صرافی در دوبی ارز خریده و صرافی دبی به او شماره حساب ریالی در تهران داده و گفته پول را به این حساب در تهران بزنید. رییس قوه قضاییه: پس به شما قرض نداده‌اند، از شما ارز خریده‌اند. نکته قابل تأمل آنکه، متهم در ابتدا مدعی بود که در ازای دریافت ریال، ارزی به فردی نداده است و ریال‌های پرداختی به او صرفاً قرض بوده است و از یک نقطه در خارج از کشور به او پرداخت شده است؛ در اینجا، قاضی‌القضات خطاب به این متهم گفت که چطور ممکن است این مقدار ریال در آن نقطه خارج از کشور وجود داشته باشد که به شما پرداخت شود؟ متهم در پاسخ، حرف پیشین خود را پس گرفت و اذعان کرد که ریال‌ها را در داخل کشور دریافت کرده است! در ادامه، بازپرس پرونده به تشریح فرآیند انتقال ریال به حساب متهم از برخی صرافی‌ها در همان نقطه خارج از کشور پرداخت؛ صرافی‌هایی که وفق مندرجات پرونده، وقتی به فردی ارز می‌دادند، ارزگیرنده را برای پرداخت مابه‌ازای ریالی، به متهم پرونده ارجاع می‌دادند. همچنین بازپرس پرونده از شناسایی و احضار دست‌اندرکاران بالغ بر ۱۰۵ شرکت واریزکننده ریال به حساب متهم چای دبش خبر داد که آنها صراحتاً اعلام داشته‌اند بخشی از ریال پرداختی، بابتِ دریافت ارز بوده است.

دیگران خوانده‌اند، شما نیز بخوانید...
ثبت نام دور دوم وام بازنشستگان تامین اجتماعی از کی آغاز می شود؟

توقیف ۱۰۰۰ کانتینر متعلق به چای دبش

تیرماه سال جاری نیز، مدیرعامل سازمان اموال تملیکی به وضعیت پرونده چای دبش اشاره کرده و گفته بود: میزان زیادی از این محموله در منطقه ویژه پیام و هزار کانتینر در بندر شهید رجایی بوده که در اختیار سازمان قرار گرفته که شامل چای و ماشین‌آلات صنعتی است. براساس توضیحاتی که او ارایه کرده، کلیه اموال متعلق به این شرکت به عنوان متروکه در اختیار این سازمان قرار گرفته که کمتر از ۱۰ درصد در حال انهدام و مابقی در دست فروش است با تاکید بازپرس، سخت‌ترین آزمون‌های استاندارد در خصوص این محموله انجام شد و با مجوزهای سازمان ملی استاندارد و غذا و دارو صادر کردند که در سه استان البرز، تهران خوزستان به مزایده رفت.آنچه درباره این پرونده فساد مشخص است تاکنون عددی به بزرگی ۳ میلیارد و ۳۷۰ میلیون دلار زیر عنوان «فساد اقتصادی» در ایران سابقه نداشته است. آنگونه که اطلاعات به دست آمده نشان می‌دهد، ابعاد این پرونده پیچیدگی‌های زیادی دارد و آنچه هم‌اکنون توسط تیم بازرسی افشا شده، در آینده با ورود نهادهای امنیتی مبارزه با فساد بیشتر دیده خواهد شد.

لینک کوتاه : http://www.eghtesadran.com/?p=1939709

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها