به گزارش اقتصادران، علی بنیادینائینی در مورد طرح دولت برای تحت پوشش قرار دادن همه منازل مسکونی گفت: صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان با مصوبه مجلس از سال ۹۹ شکل گرفت که تمام ساختمانها و واحدهای مسکونی دارای انشعاب رسمی برق از طریق گرفتن یک مبلغ ناچیزی در قبض برق تحت پوشش بیمه حوادث طبیعی ساختمان قرار میگیرند.
وی گفت: صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمانهای مردم را در مقابل ۹ حادثه طبیعی مانند زلزله، سیل، رعد و برق، رانش زمین، ریزش کوه، سونامی، برف سنگین بیمه میکند.
معاون طرح و توسعه بیمه مرکزی در توضیح بیشتر گفت: حق بیمه پرداختی سهم مردم از بیمه حوادث طبیعی ساختمان ۲۴ هزار تومان در طی سال بود که ماهانه ۲ هزار تومان به فیش قبض برق اضافه میشد و ساختمان در مقابل حوادث یادشده تحت پوشش بیمه قرار میگرفت.
وی گفت: سقف پوشش بیمهای هر واحد ساختمان ۳۰ میلیون تومان بود که البته این رقم بسیار ناچیز است، اما برای لایحه بودجه ۱۴۰۳ پیگیری کردیم که سهم دولت از بیمه حوادث طبیعی ساختمان بیشتر شود و سهم اقشار آسیبپذیر مانند افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی صفر خواهد شد، اما سقف پوشش بیمهای صندوق حوادث طبیعی به ۱۰۰ میلیون تومان افزایش خواهد یافت.
بنیادینائینی گفت: سهم مردم از حق بیمه حوادث طبیعی ساختمان به صورت سالانه ۹۰ هزار تومان و به صورت ماهانه ۷۵۰۰ تومان خواهد بود و کل سهم دولت از بیمه حوادث طبیعی ساختمان ۷ هزار میلیارد تومان پیشبینی شده است اما در مقابل سقف پوشش هر واحد مسکونی در هنگام بروز حوادث طبیعی به ۱۰۰ میلیون تومان افزایش مییابد.
وی این را هم گفت: البته ۱۰۰ میلیون تومان هم در مقابل خسارت یک واحد مسکونی ناچیز است اما این بیمه حوادث طبیعی ساختمان به عنوان بیمه پایه است و صاحبان ساختمان میتوانند از طریق شرکتهای بیمه بیمهنامه تکمیلی خریداری کنند و مشکلی در مورد سقف پوشش ساختمان در مقابل خسارتهای طبیعی وجود نخواهد داشت.
وی همچنین گفت: از ابتدای تشکیل صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان تا ۱۰ دی ماه سال جاری برای تعداد ۱۸ هزار و ۹۳۶ واحد مسکونی خسارت در مقابل حوادث طبیعی مانند زلزله و برف سنگین به مبلغ ۲۹۱ میلیارد تومان پرداخت شده است.
به گزارش اقتصادران، با توجه به اینکه ضریب نفوذ بیمه در کشور ما حدود یک سوم ضریب نفوذ بیمه در کشورهای دنیا است، برای افزایش فرهنگ خرید بیمه از سوی مردم باید طرحهای متنوعی اجرا شود که از جمله میتوان به ابتکار طراحی صندوق بیمه حوادث ساختمان همچنین همکاری بین بیمه و بانک برای فروش اعتباری بیمهنامههای مختلف به مردم اشاره کرد.
از طرفی به گفته اقتصاددانان سرمایهگذاری و رشد اقتصادی از محل پسانداز ملی اتفاق میافتد که یکی از ابزارهای مهم افزایش پسانداز ملی رونق بیمههای عمر و پسانداز و بیمه زندگی است، اما در شرایط تورمی مردم رغبت کمتری به خرید بیمه عمر میکنند، چون ارزش پول آنها در مقابل تورم مرتب کاهش پیدا میکند، بنابراین شرکتهای بیمه زندگی برای حفظ کاهش ارزش داراییهای مردم در مقابل تورم باید سرمایهگذاریهای مؤثر و با بازدهای بالا انجام دهند تا مردم نسبت به خرید بیمه زندگی بیشتر ترغیب شوند.